Pølser av Glutenmel

Seitanpølser passer til alt man ellers ville brukt vanlige pølser til – også på grillen! Oppskriften er hentet fra Den Norske Vegankokeboken. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Jeg fant oppskriftenpå veg-veg.no og julepølser her

Denne oppskriften er bare et utgangspunkt, prøv deg gjerne frem med andre kryddertilsetninger.

Du trenger:

Vanlig pølse:
0.5 boks (1.5 dl) kokte, hvite bønner
2 ss olje
2 ss soyasaus
0.5 ss tomatpuré
0.5 ss grønnsaksbuljong
0.5 ts pepper
0.5 ts paprikapulver

Julepølse:
½ boks hvite bønner (ta den sorten du selv liker best eller finner)
1ss soyasaus
1ss olje
1fedd hakket hvitløk
½ ts malt ingefær
ca ½ ts muskatnøtt (ferdigmalt eller revet)
2ts buljongpulver
½-1ts sort pepper

3 dl glutenmel
2.5 dl kaldt vann

Samt:
Aluminiumsfolie til å rulle ut pølsene i
En kjele med damprist eller annen dampanordning

Slik gjør du:
Mos sammen bønner, olje, soyasaus og krydder. Tilsett glutenmelet og hell over alt vannet på en gang. Rør til alt blir godt blandet og kna deigen til den blir fast, fin og seig.

Del deigen opp i 5 jevnstore emner og klipp til 5 aluminiumsfolie-ark (ca 20x25cm). Trill ut et og et emne og plasser oppå foliebiten. Rull sammen folien rundt emnet og tvist igjen endene (som et sukkertøy).

Fortvil ikke om deigemnene ikke ser så veldig pølseaktige ut, de vil forme seg bedre til under dampingen.

Pølsene dampes i 45-60 min og bør avkjøles før bruk.