Brownies av svarte bønner

  • 2 bokser svarte bønner (460 gram netto)
  • 20 gram raw organic kakao
  • 80 gram lettkokte havregryn
  • 1/2 teskje salt
  • 150 gram honning, agave eller maple sirup
  • litt stevia eller 4 spiseskjeer sukker eller ekstra honning/sirup
  • 80 gram kokosolje eller annen planteolje
  • 4 teskjeer vanilje ekstrakt
  • 250 gram vegansk sjokolade eller nibs (valgfritt)
  • 1 teskje bakepulver eller mer

Bland alt sammen , stek på 175 grader 15-20 min
Jeg brukte en form på 23 cm i diamater for å få høyde på kaka, men prøv deg frem
Kakene smaker best etter en tid i kjøleskap, synes jeg.

Jeg fant oppskriften her

Rundstykker 2

  • 8 dl sammalt mel (bland gjerne forskjellige meltyper og havregryn)
  • 6 ss knuste linfrø
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer bakepulver
  • Frø ette ønske; sesam, gresskar, solsikke, knuse linfrø
  • Næringsgjær etter ønske (valgfritt)

Bland knuste linfrø med 18 spiseskjeer vann og la de stå 15 minutter
Bland alt sammen i en bolle og tilsett vann til passe deig
Lag 10 -12 boller og legg på et bakefat
stek på 200 varmluft i 15 minutter eller prøv deg fram for ønsket farge og konsistens

Rundstykker

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 10 ss plantebasert yoghurt naturell
  • 3 ss knuste linfrø
  • 1 raspet gulrot
  • 1 neve valnøtter
  • 1/4 teskje salt
  • 1 ts bakepulver

Bland linfrø med 6 spiseskje med vann og la stå i 15 min (Egg erstatning)
Ha 2 dl havregryn + valnøtter i en blender og blend til mel
Rør sammen linfrø, youghurt, raspet gulrot og salt
Tilsett melet 2 dl havregryn og bakepulver
Fordel røren i 6 klatter på et bakebrett
Stekes på 220 grader i varmluft i 12-15 minuetter
— Steking må kanskje tilpasses ovn; over/under varme, grader og minutter



Vegisterkaker

3 dl basmatiris
1 blomkål, ca 700 gram
2 dl små havregryn
1 ss grønnsakbuljongpulver
2 ts malt ingefær
2 ts malt muskat
pepper og salt

Kok risen i dobbel mengde vann
Kok blomkålen såvidt mør, sil av vannet
la ris og blomkål bli skikkelig tørre, la vannet renne av og fordampe. Er ris og blomkål for bløte, henger ikke vegisterkakene sammen.
Ha alle ingrediensene i en bolle og mos det med stavmikser til det er passe jevnt
Smak til med krydder som over eller annet.
Form ganske små vegisterkaker og stek i olje til de er gyllenbrune og sprø på begge sider,

Sjokoladepudding av avocado

3 Store avocado, modne og myke
3 spiseskjeer raw kakako
3-6 spiseskjeer kokosnøtt melk
1 teskje vanilje ekstrakt
2 teskje kokosnøtt olje
3 spiseskjeer raw honning

Bland alt i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør i ca 1 minutt eller til den er helt glatt. Sett den i kjøleskap og kos deg litt senere

Daddelkuler

Ha mandlene i food processoren først og kjør dem noen ganger til de er grovhakkede. Tilsett så dadler og kjør til en fin masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en masse som ligner en litt tykk sjokoladeglasur, men den skal kunne formes til boller. Er massen for tørr, tilsett mer kokosfett. Er den for bløt, ha evt. i mer dadler eller kakao/kokosmasse.

Rull kuler av massen, ikke for store. Du kan også ha den i en liten form og skjære ut konfektstykker når det er stivnet. Sett bollene/formen i kjøleskapet i en times tid eller lenger, og spis med verdens beste samvittighet.

Inspirert av https://www.veganeren.com/2012/05/digge-raw-sjokoladekuler/

Ingredienser:

  • ca 24 store ferske dadler, myke dadler. De som ligger i pappeske
  • 3 dl mandler
  • 1/2 ts malt vaniljepulver
  • 4 ss rått kakaopulver
  • 5-6 ss kokosolje – (jeg bruker 2-3 toppede)