Spagetti og linsebolognese

Vegansk variant av spagetti bolognese lages med grønne linser. Richard Nystad serverer den med vegansk parmesan og frisk basilikum.

Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri og stek i en tykkbunnet kasserolle i cirka fem minutter.

Tilsett grovhakket oliven, tomatpuré, laurbærblad, krydder og linser. Stek i ett minutt. Tilsett all rødvin, bokstomat og grønnsaksbuljong, og kok i 12-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Kan hende du også vil ha i en teskje søtt, f.eks. lønnesirup. agave eller brunt sukker.

Kok pastaen etter fremgangsmåten på pakken. Bland pasta og linsebolognese og pynt med olivenolje, frisk basilikum og vegansk parmesan.

KILDE: RICHARD NYSTAD

Vegansk parmesan

Kjør alt i en food processor til grovt pulver.

INGREDIENSER
4 porsjoner

  • 1 gulrot
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/2 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 laurbærblad
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl grønne linser (ukokt)
  • 10 grønne oliven (ca. 30 g)
  • 1 dl rødvin (ikke nødvendig)
  • 2,5 dl grønnsakbuljong eller vann
  • 2 dl knuste tomater fra boks
  • 1 ts salt
  • 1 ss herbes de Provence
  • 400 g spagetti (100 g per person)
  • grovmalt pepper
  • olivenolje

Vegansk parmesan

  • 60 g valnøtter
  • 1 ss næringsgjær
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 klype havsalt

Til serveringen

  • frisk basilikum
  • olivenolje

Jeg fant oppskriften her