Linsegryte med curry, kikerter og poteter

Denne fant jeg her

1 gul løk
1 gulrot
1 ss finrevet ingefær
1 kinahvitløk / 3-4 hvitløksfedd
1-2 ss hot madras currypulver
1 boks grovhakkede tomater
1 liter vann eller kraft
2 dl røde linser, tørre
1 boks kokte kikerter
500 gram potet
Salt
Nøytral olje

Start med løk: Finhakk den, og la den surre i en spiseskje nøytral olje i en god, tykkbunnet gryte. Mens den mørner på medium varme rasper du gulrota på grov rasp, og lar den surre sammen med løken. Finrasp eller finhakk ingefæren, og ha også den oppi sammen med løk og gulrot, og en klype salt. La det surre i 3-4 minutter.

Ha deretter oppi 1 spiseskje currypulver. Om du er redd det er for mye, begynner du med mindre. Om det ser tørt ut, har du oppi litt mer olje – det er meninga at krydderet skal bli godt stekt inn i olja og løk/gulrot-blandingen her. La det surre i et par minutter.

Ha deretter oppi en boks med tomat, og en liter vann eller kraft, samt tørre røde linser. La det koke opp, rør godt så ikke noe fester seg i bunnen av gryta, og ha deretter oppi skylte kikerter og poteter skåret i terninger. La det hele koke opp, og småkoke i rundt en halvtime. Det er ferdig når potetene er møre, og gulrota og de røde linsene er basically kokt så i stykker at du ikke kan identifisere hele biter. Smak til med salt og curry, eventuelt litt chilliflak.

Server gjerne med en rømmeklatt, en klype salt og litt chilliflak på toppen.