Soyaribbe

(2 porsjoner)2 plater tørre soyabiffer
3 ss olje
2 ss soyasaus
1 krm chilipulver
1 ss liquid smoke
1/2 ts salt

Legg de tørre soyabitene i en form e.l. og hell kokende vann over til de er godt dekket.
La det stå og trekke i minst 10 min.
Imens kan du blande sammen marinaden av olje, soyasaus, chili, liquid smoke og salt.

Etter 10-15 minutter i bløt har soyabitene blitt gjennomtrukket og myke. Klem vannet ut av dem med hendene, så mye du klarer. Klipp dem i mindre biter med en saks. Jeg delte hver bit i fire, men lag gjerne større eller mindre biter om du vil.

Hell marinaden over.
Fordel marinaden godt slik at alle bitene er dekket/gjennomtrukket. Jeg pleier å ha en plastpose på hånda for å slippe den heftige røyklukten av liquid smoke på hendene etterpå.

Stek i godt med olje til de er gylne og sprø på begge sider.
NB: Ikke vær gnien på oljen. De skal ikke tørrstekes. Husk at soyabitene i seg selv inneholder så å si null fett, så de trenger olje å steke i.

* Server på juletallerkenen sammen med annet juletilbehør, feks surkålrødbeterelishrosenkålvegisterkakerlinsestek, brun saus, hasselbackpoteter med kanel, eller hva du enn begjærer. 
* Spis dem som snacks eller som tapas. 
* Prøv dem også med krønsjpoteter eller potetstappebakte tomatbønner og sprøstekt løk. 
* En god saus eller dipp ved siden av gjør seg: Prøv for eksempel hummuslinsehummusikke bare en tomatsausyoghurtdressing eller kebabsaus.

Jeg fant den her