Daddelkuler

Ha mandlene i food processoren først og kjør dem noen ganger til de er grovhakkede. Tilsett så dadler og kjør til en fin masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en masse som ligner en litt tykk sjokoladeglasur, men den skal kunne formes til boller. Er massen for tørr, tilsett mer kokosfett. Er den for bløt, ha evt. i mer dadler eller kakao/kokosmasse.

Rull kuler av massen, ikke for store. Du kan også ha den i en liten form og skjære ut konfektstykker når det er stivnet. Sett bollene/formen i kjøleskapet i en times tid eller lenger, og spis med verdens beste samvittighet.

Inspirert av https://www.veganeren.com/2012/05/digge-raw-sjokoladekuler/

Ingredienser:

  • ca 24 store ferske dadler, myke dadler. De som ligger i pappeske
  • 3 dl mandler
  • 1/2 ts malt vaniljepulver
  • 4 ss rått kakaopulver
  • 5-6 ss kokosolje – (jeg bruker 2-3 toppede)

Legg igjen en kommentar