Karibisk gryte med bakt fennikel

INGREDIENSER

  • 5 dl sorte bønner
  • 1 dl sweet chilisaus
  • 1/2 boks kokosmelk
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stilker selleri
  • 1 lime (to tynne skiver + saft)
  • litt olje til steking
  • frisk koriander til pynt
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Bakt fennikel

  • 2 fennikel
  • 2 ss olje
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 klype salt
  • 1/2 ts pepper

Finhakk stangselleri, løk og hvitløk. Stek det i en kasserolle i 4-5 minutter.. Tilsett bønnene, bokstomat og to limeskiver og stek videre i 1 minutt. Tilsett kokosmelk og sweet chilisaus. Spar 3 ss kokosmelk til pynt.

La det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og 2-3 ss limesaft. Pynt med frisk koriander og kokosmelk.

Bakt fennikel

Rens fennikel og del dem i to. Tilsett olje, eddik, salt og pepper i en bolle og bland det godt sammen med fennikelen sånn at den er godt dekket av krydder og olje.

Bak den i ovn på 180 grader i ca. 20 minutter med flatsiden ned. Tror kanskje den kan stekes i 40 min, avhengig av hvor myk du vil ha den

Jeg fant oppskriften her